Uppsala
Lämna feedback

Restaurang Lingon

À la carte

 • Restaurang Lingon hos Kyparn.se
 • Restaurang Lingon hos Kyparn.se
 • Restaurang Lingon hos Kyparn.se
 • Öppettider
  Sön:
  12:00 - 15:30
  Mån-Fre:
  11:00 - --:--
  Lör:
  12:00 - 15:30
 • Kontakt

  0181-01224

  Svartbäcksgatan 30

  75332 Uppsala

  Kontakta
 • Hitta hit
 • Tjänster

  Parkering

  Uteservering

I de gamla trähusen i kvarteret Lindormen på Svartbäcksgatan i centrala Uppsala ligger restaurang Lingons matsalar. Sedan vi först slog upp portarna i Uppsala 2001 har våra matsalar genomgått flera ombyggnader och renoveringar, idag strä...

I de gamla trähusen i kvarteret Lindormen på Svartbäcksgatan i centrala Uppsala ligger restaurang Lingons matsalar. Sedan vi först slog upp portarna i Uppsala 2001 har våra matsalar genomgått flera ombyggnader och renoveringar, idag sträcker de sig ända ut till gaveln mot Fyrisån. Vi har ansträngt oss för att försöka tillvarata och återskapa den rustika känslan som finns inbyggd i timmerväggarna här, huset har anor ända från sent sjuttonhundratal!

Från Svartbäcksgatan kommer man in till köksbänken, Lingons lilla servering som ligger i direkt anslutning till restaurangens kök. Köksbänken är helt unik i Uppsala och kanske i hela landet! Här blir man serverad direkt av kockarna, hör hur det fräser i stekpannorna, känner alla dofter från maten som lagas och får en inblick i arbetet i köket. Har du tur bjuder kockarna på något litet smakprov från menyn och givetvis kan du diskutera mat och matlagning. Ofta erbjuder vi ett ”bänktips” utöver den ordinarie middagsmenyn, en vällagad måltid till ett lite bättre pris.

Varje sommar öppnar restaurang Lingons omtyckta uteservering, Bakgården. En oas mitt i Uppsala, sol långt in på kvällen och inga bilvägar påträngande nära. Då och då under sommaren höjs stämningen på Bakgården med musik och andra arrangemang.